Rezervoari za vodu

 Da bi se garantovalo optimalno snabdevanje vodom, ona prvo mora da bude dostupna u dovoljnim količinama i da bude dostupna u broju i vrsti pojila koji odgovaraju životinjama. Međutim, kvalitet vode igra važnu ulogu. Ako kvalitet nije zadovoljavajući, na primer ako ukus i miris nisu privlačni, životinje reaguju ograničavanjem potrošnje vode. Koristite plasticne rezervoare za vodu za skladištenje vode

Prvi korak koji treba preduzeti biće stoga zasnovan na zdravom razumu i sastoji se od provere izgleda, karakteristika i porekla vode. Zamućena voda ili neobičan miris mogu se prepoznati jednostavnim uzimanjem uzorka iz čaše vode. Ako voda dolazi iz tekuće vode, potrebno je proveriti eventualnu površinsku kontaminaciju. Kada se koristi sakupljena kišnica, na primer, krovovi, oluci i cevi moraju se proveriti na kontaminaciju.

Da li voda za piće treba da bude istog kvaliteta kao voda za piće?

Voda za piće namenjena za ljudsku upotrebu podleže strogim zahtevima koje nameće Pravilnik o vodi za piće. Trenutno ne postoje precizne zakonske odredbe o kvalitetu vode za piće namenjene stoci. Uputstva su ograničena na opšte bezbednosne zahteve.

Međutim, stručnjaci ne smatraju potrebnim definisati iste zahteve za vodu za piće namenjenu za ljudsku upotrebu. Jednoglasna je saglasnost da prekoračenje graničnih vrednosti navedenih u Pravilniku o vodi za piće nema, po pravilu, negativne posledice po životinje i hranu koju ove životinje proizvode. Pored toga, snabdevanje čistom vodom na farmi se smatra važnim za uzgoj stoke.

Voda koja se nalazi u pojilicama ne sme da ispunjava uslove za vodu za piće. Međutim, prednost vode za piće je što se koristi svuda i bez problema.

Коментари

Популарни постови са овог блога

Rezervoari za vodu i cisterne za vodu